شناخت بیشتر شیشه های دوجداره
زندگی ماشینی مولد آلودگی های مختلفی از جمله آلودگی صوتی است که آرامش ساکنان را تحت تاثیر قرار می دهد. خانه هایی که در مجاورت کارخانجات، اتوبان ها، بزرگراه ها، مدارس، ایستگاه های قطار شهری، خیابان های شلوغ و یا در محدوده فرودگاه ها هستند همواره با مشکل سر و صدا مواجهند.
آلودگی های زیست محیطی نیز از دیگر آلودگی هایی ست که گریبانگیر آن دسته از شهروندانی است که در مناطق جنوبی، غربی و مرکزی کشور سکونت دارند. طوفان شن و گرد و خاک همه ساله مهمان ناخوانده بسیاری از استان های کشور است به گونه ای که اداره جات و مدارس به دلیل آلودگی هوا با تعطیلی های پیش بینی نشده روبرو می شوند.آلودگی های صنعتی به عنوان شایع ترین آلودگی در سراسر کشور در همه شهرها با تفاوت درجه جامعیت دارد. کلانشهرهای ایران همواره با این معضل بزرگ دست و پنجه نرم می کنند. دود و دم موجود در هوا بسیاری از شهروندان را با بیماری های تنفسی روبرو نموده و تعداد افرادی که از این دسته بیماری ها رنج می برند روز به روز افزایش می یابد.
استفاده از شیشه های دو جداره یا چند جداره به فراخور محیط زندگی می تواند تا حدود زیادی از نفوذ انواع آلودگی به محیط داخلی ساختمان ها جلوگیری نماید.
تاریخچه شیشه دوجداره
اولین بار استفاده از شیشه به بیش از سه هزار سال قبل، در شهر بابل بر می گردد که وجود گوی های شیشه ای شفاف به عنوان تزئیناتی گران قیمت عنوان گردیده است.
استفاده شیشه توسط رومی ها در حدود هزار سال قبل از میلاد مسیح رایج بوده است و استفاده عمومی از آن نیز به حدود 200 سال قبل باز می گردد که از آن زمان شیشه ها با ابعاد مختلف وارد زندگی عموم مردم گردیده است
در سال 1865 میلادی صاحب مغازه شیشه فروشی در شهر نیویورک با ابتکار خویش حق ثبت و امتیاز بهره برداری از شیشه های عایق دو جداره غیر قابل نفوذ را در ایالات متحده به دست آورد. او با مطالعه و آزمایش اثبات کرد که با استفاده از شیشه های دو جداره می توان از خروج گرما و سرمای داخل ساختمان ها به خارج جلوگیری کرده و هوای داخل محیط را بهتر محافظت نمود. پنجره های دارای دو یا چند جداره استاندارد، از اتصال دو یا چند شیشه که به طور موازی و در مقابل یکدیگر بر روی یک چهارچوب پروفیل قرار گرفته اند تشکیل شده است.
هدف از ساختن چنین پنجره هایی قطع ارتباط محیط داخلی و خارجی و تبادل حرارت و برودت این دو محیط است. اساس این شیشه های دو جداره بر مبنای ایجاد یک فضای خالی پر از هوای خشک و یا استفاده از یک گاز بی اثر مانند گاز آرگون بین دو صفحه شیشه ای است. به همین دلیل هدایت گرما و یا سرما بین جداره دو شیشه کاهش یافته و از انتقال گرما یا برودت و همچنین صدا از طریق پنجره بین دو محیط داخل و خارج به نحو چشمگیری کاسته می شود.
پنجرههای دارای دو یا چند جداره استاندارد، از اتصال دو یا چند شیشه که به طور موازی در مقابل یکدیگر برای روی یک چهارچوب پروفیل آلومینیومی قرارگرفتهاند، تشکیل شده است.
امروز دیوار های خشتی و گلی سنتی جای خود را به دیوارهای شیشه ای مرتفع، براق و درخشان داده اند.
این سطوح رنگی زیبا به گونه ای طراحی شده اند که به خوبی می تواند در مقابل سرما و گرمای محیط خارجی مقاومت کرده و ضمن حفظ زیبایی محیط، آسایش و اطمینان را برای استفاده کنندگان به ارمغان آورد.
در صنعت معماری نوین، دیوارهای ساخته شده از جنس شیشه های رنگارنگ رفلکس (شیشه هایی با درخشندگی خاص و انعکاس نور محیط اطراف) مورد علاقه و توجه زیاد استفاده کنندگان قرار گرفته است. با استفاده از شیشه دو جداره و پنجره های عایق می توان حدود 40 مترمکعب گاز در سال صرفه جویی نمود. همچنین انتقال صدا تا 30 دسی بل کاهش می یابد
یک پنجره بزرگ، نور کافی را در اختیارمان قرار می دهد، طبیعت را به کنارمان می آورد، احساس آرامس روزافزونی را به داخل محیط زندگی ما منتقل می سازد و در نهایت، یک پنجره خوب می تواند پاسخگوی سایر نیازهای اولیه ما بوده و به عنوان یک عایق حرارتی مناسب موجب مصرف کمترین میزان انرژی جهت دستیابی به تهویه متبوع هوای داخل ساختمان گردد.
فرایند تولید شیشه دو جداره
در ابتدا جامهای شیشه به وسیله دستگاه حمل بر روی رکهای دستگاه حمل اتوماتیک قرار گرفته و به تعدادی که اپراتور مشخص میکند به میز برش اتوماتیک انتقال مییابد. سپس اندازه شیشههای مورد نظر توسط نرمافزار بهینهسازی جهت به حداقل رساندن ضایعات توسط دستگاه طراحی و سپس برش داده میشود. شیشهها پس از جداسازی به خط تولید شیشه دو جداره منتقل میشود. ابتدا شیشهها با آب سختیگیری شده به طور کامل شسته شده و پس از کنترل کیفی به مرحله بعدی منتقل میگردد.
به موازات مراحل مذکور فریمهای مابین دو جدار (Spacer) توسط دستگاه خمکن (Bending) بر اساس اندازه شیشه خم و برش داده میشود و داخل فریم از مواد رطوبتگیر پر میشود. سپس دو لبه فریم توسط دستگاه بوتیل چسب زده میشود که به منظور درزگیری و قرار گرفتن اسپیسر مابین دو شیشه و چسبیدن آنها به یکدیگر میباشد.
فریمها جهت نصب روی شیشه انتقال مییابد. شیشهها پس از نصب فریم به دستگاه پرس منتقل میشود و همزمان گاز آرگون به صورت اتوماتیک به داخل شیشه دو جداره تزریق میشود سپس توسط روبات محیط شیشه دو جداره با چسب پلیسولفید به منظور درزبندی ثانویه پر میشود.
مزایای شیشه های دو جداره
با استفاده از شیشه دو جداره و پنجره های عایق می توان حدود 40 مترمکعب گاز در سال صرفه جویی نمود. همچنین انتقال صدا تا 30 دسی بل کاهش می یابد.
**کاهش آلودگی های صوتی ، صنعتی، محیطی
**کاهش اتلاف انرژی
** افزایش ایمنی
** مناسب با اقلیم های مختلف
** افزایش عمر مفید در و پنجره و شیشه
** زیبایی و دوام
**غیر قابل اشتعال
**قابلیت نصب انواع یراق آلات
** نظافت آسان
** سبکی در مقایسه با در و پنجره های آلومینیومی
** قابلیت بازیافت بعد از استفاده
استاندارد تولید شیشه دو جداره
تولید شیشه دو جداره با توجه به شرایط موجود و نیازهای جامعه طبق استاندارد ملی ایران صورت میگیرد. در تدوین این استاندارد تا حد امکان استانداردهای کشورهای صنعتی پیشرفته و بینالمللی لحاظ شده است.
هدف از این استاندارد تعیین روشهای آزمون، شیشههای دو جداره به منظور بررسی و حصول اطمینان از کیفیت آنها میباشد.
جهت انجام آزمایشات نمونههایی با ابعاد x500±5mm350 در نظر گرفته میشود.
حداقل تعداد نمونهها باید 20 عدد از یک محصول باشد.
کلیه نمونهها باید حداقل به مدت 2 هفته در محیط آزمایشگاهی با دمای c2±°23 به صورت عمودی قرار گرفته باشند.
آزمونهای استاندارد شیشههای دو جداره
1.آزمون تعیین نقطه برفک
2.آزمون پایداری در برابر محیطهایی با رطوبت بالا
3.آزمون چرخههای آب و هوایی تسریع شده
4.آزمون مهگرفتگی
5.آزمون تعیین ضخامت محفظه هوا
6.آزمون تعیین ضخامت قطعه شیشه دوجداره
7.آزمون تعیین ابعاد شیشه دوجداره
[divider]
صنعت شیشه سلیمی
تولید کننده انواع شیشه دوجداره استاندارد
انواع شیشه رومیزی ، میز عسلی ، میز ناهار خوری و …
نمایندگی انواع شیشه سکوریت و لمینت